Street art en graffiti wandeling Gent

Graffiti, smet of kunst? Deze wandeling met een gids van Gandante is niet enkel een voettocht doorheen de minder bekende straten van de stad, het is ook een wandeling in de tijd. We verzamelen aan de ingang van de Hopduvel Dok Noord.

Locatie

Gent 9000 Dok Noord 7 Ingang Hopduvel Dok Noord Gent

Graffiti, smet of kunst? We ontdekken het allemaal tijdens deze gegidste wandeling van Gandante.

Deze wandeling is niet enkel een voettocht doorheen de minder bekende straten van de stad, het is ook een wandeling in de tijd.

Graffiti is geen hedendaags fenomeen, het wordt al sinds mensenheugenis beoefend over de hele wereld, en vanuit deze invalshoek starten we. We belichten ook de aanwezigheid van graffiti als kunstvorm en haar aanwezigheid op de gevels van onze stad. De hiphopbeweging heeft een grote impact gehad op deze activiteit. Jongere ‘crews’ vonden in het plaatsen van hun initialen of alter ego (zogenaamde ’tags’) de manier om een bepaalde identiteit te creëren voor zichzelf. Vanuit deze tags ontstonden langzamerhand echte kunstwerkjes. De spuiters beklimmen niet allen letterlijk, maar ook figuurlijk de ladder.

Uiteindelijk komen de spuiters, met ronkende namen als Buey of Roa, tot het maken van echte kunstwerken, echter met als grote nadeel dat deze werken niet verkoopbaar kunnen gemaakt worden.

Praktisch

Doelgroep
Volwassenen (+18j)
Voor wie?
Iedereen
Prijs
5.00

5,00 EUR voor leden
8,00 EUR voor niet-leden
Vooraf betalen op BE97 4457 6162 3149
mvv aanta personen + ev. lidnummer

Inschrijven

Inschrijven via Donald Maebe: donald.maebe@skynet.be of 0495/630.248
Max. 25 deelnemers.
Vooraf inschrijven en betalen.

Heeft u nog vragen? Contacteer ons.

Meer activiteiten

Za jul 01
Locatie

Oudenaarde 9700 Markt Start- en verkooppunt: Visit Oudenaarde (Stadhuis)